vineri, 6 iulie 2007

Poti explica Windows XP desktop?

Taskbar:
In mod normal taskbar este asezata la marginea de jos a desktop-ului. Poti face clic pe taskbar si tinand apasat misti mouse-ul la o alta margine si taskbar se va muta acolo. In taskbar se gaseste butonul Start, diferite icon-uri pentru accesare rapida a programelor respective, precum si cat este ora (eventual data).
My Computer:
Icon-ul My Computer iti da acces la continutul computerului. Poti ajunge la drive-re (=discuri) si la altele, facand dublu clic pe acest icon.
Internet Explorer:
Internet Explorer icon porneste (lanseaza) Internet Explorer browser (pentru a putea naviga pe internet).
Recycle Bin:
Cand stergi un obiect (fisier, dosar, etc) Windows XP il trimite in acest dosar (Recycle Bin = Cosul de gunoi). Poti reface (restore) aceste obiecte sau, daca le stergi de aici, le vei pierde permanent.
Icon-ul Shortcut:
Icon-uri cu o sageata in coltul stanga-jos reprezinta shortcut (scurtatura = o cale mai rapida sa accesezi obiectul respectiv (program, document, dosar, etc)).
Icon-uri pentru programe, dosare, si documente:
Icon-urile programelor, dosarelor (folderelor) si documentelor care nu au sageata in coltul dreapta reprezinta obiectul respectiv, avand astfel acces direct la el. (Obs.: Daca stergi un shortcut icon, obiectul respectiv ramane nesters, el fiind in alta parte in computer (va dispare doar icon-ul shortcut de pe desktop), dar daca stergi un icon al unui obiect atunci se va sterge obiectul respectiv, deoarece acesta este salvat aici pe desktop si nu in alta parte ca in cazul icon-ului shortcut (cu sageata stanga-jos)).

Niciun comentariu: